top of page

Borstlifting 

Na verloop van tijd verslappen de verbindingen tussen het borstweefsel en de voorste borstwand als gevolg van leeftijd, zwangerschap, gewichtstoename of -verlies, zwaartekracht en structurele of genetische oorzaken, wat resulteert in slappe borsten. Deze slappe borsten kunnen behandeld worden met een borstlift operatie. Deze operatie wordt meestal uitgevoerd wanneer de borsten worden gekrompen als gevolg van borstvoeding nadat ze tijdens de zwangerschap zijn vergroot, of wanneer borsten doorhangen en hun esthetische uiterlijk verliezen. De tepel is naar beneden gedraaid en zakt in bij hangende borsten. Tegelijkertijd kunnen asymmetrieën en verschillen in de borsten worden gecorrigeerd door een borstliftoperatie uit te voeren.  

Borstlifting.
Vóór de borstliftoperatie

 

 • De arts moet de patiënt ontmoeten en alle situaties bespreken en dienovereenkomstig de beslissing nemen.

 • Mammografie en echografische beeldvorming moeten worden uitgevoerd bij patiënten ouder dan 40 jaar, bij patiënten bij wie eerder risicofactoren in de borsten waren gedetecteerd, zoals borstknobbels, of in het geval dat de naaste familieleden van de patiënt borstkankersituaties hebben.

 • De operatie duurt ongeveer 1-3 uur, afhankelijk van de procedure die wordt uitgevoerd.

 • De patiënte moet de arts vertellen welke medicijnen ze gebruikt. Als deze geneesmiddelen invloed hebben op de operatie, moet de patiënt deze gedurende een bepaalde periode vóór de operatie niet meer gebruiken.

 • Als de patiënte een roker is, wordt haar aanbevolen om vóór de operatie te stoppen met roken om het herstelproces te versnellen. 

Borstlifting in één oogopslag

Procedure: Borstlift

Duur: 1-2 uur

Verblijf : 2-daags ziekenhuis 4-daags hotel

Anesthesie : Algemeen

Herstel : 7 dagen

Littekens: onder de borst, oksel, de tepel

Resultaten: eindresultaat 3-6 maanden

Lorstlift voor na

Wordt het implantaat gebruikt bij borstlifting?

Het plaatsen van implantaten verschilt afhankelijk van de grootte en structuur van de borst van de patiënt. Als er geen sprake is van overmatige verzakking en de grootte van het borstweefsel geschikt is voor het plaatsen van het implantaat, kunnen we een gelifte borst krijgen door alleen een implantaat te plaatsen. Als de borstomvang echter aanzienlijk is gekrompen, kan alleen borstlifting onvoldoende zijn. In dit geval kan het uitvoeren van zowel borstlifting als implantaten die in dezelfde operatie worden geplaatst, de borst groter maken. 

"

Ik had een aangeboren borstasymmetrie. Ik waardeer de hulp van mijn arts voor mijn probleem. Ik ben mijn dierbare arts en zijn assistente mevrouw Inci dankbaar. Ze hielpen me met alles, beantwoordden al mijn vragen, konden ze bereiken wanneer ik maar wilde.  

"

(Borstfilting - recensie)

Hoe wordt een borstliftoperatie uitgevoerd?
Milde verzakking:

 

De borst wordt opgetild door een kleine incisie rond de tepel te maken. De ingreep wordt uitgevoerd via de tepel door het borstweefsel weer in elkaar te zetten en naar boven te brengen. We krijgen een gelifte borst. 

Matige verzakking:

 

Als er slappe of overmatige huid in het onderste deel van de borst is, wordt de huid uit dat gebied gehaald om de borst weer in elkaar te zetten en aan te spannen. Een naar beneden uitgebreid litteken zal onder de tepel worden gezien. 

Aanzienlijke verzakking:

 

In dit geval worden bepaalde technieken gebruikt en aan het einde van de operatie wordt een litteken gevormd met de vorm van een rechte lijn die vanaf de tepel naar beneden gaat of met de vorm van een omgekeerde (T) letter.

Omdat beide, het bindweefsel dat de borst vasthoudt en het weefsel van de melkklieren, dunner en slap is, zal de incisie vanaf de tepel naar beneden komen.

De tepel wordt naar boven opgehangen nadat de weefsels weer in elkaar zijn gezet. Chirurgische drains die het bloed afvoeren om bloedophoping in de borst te voorkomen, worden na de operatie geplaatst. 

Operatiekosten voor borstlift

 

3e methode: 

Naast het plaatsen van een implantaat om de borst de juiste vorm en stevigheid te geven, worden er vetinjecties in de omgeving van de borst geïnjecteerd om regelmatiger weefsel te krijgen tijdens het borstliften. Deze methode wordt als de duurste van deze drie methoden beschouwd.

De arts zal beslissen welke van deze methoden voor u het meest geschikt is door tijdens het onderzoek de nodige metingen en procedures uit te voeren.

 

1e methode:

De borst optillen en monteren zonder implantaten te plaatsen of vetinjecties uit te voeren. Deze methode wordt als de minst dure beschouwd.

2e methode:

Het plaatsen van een implantaat terwijl het borstweefsel wordt opgetild om de borstomvang en stijfheid aan te passen. Deze methode is iets duurder dan de eerste.

Vóór de borstliftoperatie

 

 • De arts moet de patiënt ontmoeten en alle situaties bespreken en dienovereenkomstig de beslissing nemen.

 • Mammografie en echografische beeldvorming moeten worden uitgevoerd bij patiënten ouder dan 40 jaar, bij patiënten bij wie eerder risicofactoren in de borsten waren gedetecteerd, zoals borstknobbels, of in het geval dat de naaste familieleden van de patiënt borstkankersituaties hebben.

 

 • Het is voldoende voor de patiënt om na de operatie één nacht in het ziekenhuis te blijven.

 • Chirurgische drains worden, afhankelijk van de situatie, op de 2e dag na de operatie verwijderd.

 • Het wordt aanbevolen om de eerste 3 maanden na de operatie een bh zonder beugel te dragen.

 • De littekens van een borstliftoperatie zijn na ongeveer 1 jaar in hun definitieve staat, na verloop van tijd neemt de kleur van de huid aan.

 • Blootstelling van de incisie aan zonlicht moet worden vermeden totdat de chirurgische incisie wit wordt.

Na een borstliftoperatie

Zelfs als er pijn was op de eerste dag na de operatie, kunnen deze pijnen gemakkelijk worden vastgesteld, aangezien de patiënt haar eerste dag na de operatie in het ziekenhuis zal doorbrengen. 

 • Afhankelijk van de mate van verslapping kan de patiënte binnen 7 dagen weer aan het werk.

 • Het wordt aanbevolen om de eerste drie maanden zware bewegingen te vermijden.

 • We mogen niet vergeten dat het mogelijk is dat borsten na de operatie weer doorzakken als gevolg van de bevalling, gewichtstoename en dramatisch verlies.

 • Het is mogelijk om zwelling, gevoelloosheid van de tepel en een verschil in de kleur van de borsthuid te krijgen, maar al deze symptomen zijn tijdelijk.

 • Door de bescherming van melkkanalen en klieren tijdens de borstliftoperatie zal er geen probleem zijn bij de melkproductie.

Borstlift zwart

Veelgestelde Vragen

Is het mogelijk dat de borst na een borstliftoperatie weer doorhangt door afvallen, etc.?

Borstliftchirurgie houdt veroudering niet tegen, borsten blijven van vorm veranderen door het natuurlijke verouderingsproces. Bij een borstliftoperatie wordt dit proces echter enigszins teruggedrongen. Tijdens een borstliftoperatie worden de borst en het vetweefsel met strakke hechtingen opgetild. Na verloop van tijd en bij overmatig gewichtsverlies krimpt dit vet- en borstweefsel en kan het wat verslapping veroorzaken.

 

Waarom hangen borsten door?

Borsten hangen door zwangerschap, overmatig en snel aankomen of afvallen. Veroudering en enkele genetische factoren.

Zullen er problemen zijn met de melkproductie na een borstliftoperatie?

Omdat de melkklieren en -kanalen niet worden beschadigd tijdens een borstliftoperatie, kunnen vrouwen zonder problemen bevallen en melk produceren.

Na hoelang kan ik een borstlift laten doen na de bevalling?

Vrouwen kunnen aan het einde van de borstvoedingsperiode een borstliftoperatie ondergaan.

Natuurlijk zijn er nog veel vragen, neem gerust vrijblijvend contact op met ons.

Groetjes Mehtab,

bottom of page