top of page

Botox

Rimpelbehandeling door injectie van botuline toxine 

Onze mimiek laat met de loop der jaren haar sporen na. Het veelvuldig samentrekken van de gelaatsspieren en de zwaartekracht zorgen ervoor dat uw rimpels ook in ontspannen toestand in uw huid blijven staan en zo uw expressie mee bepalen. Een rimpelbehandeling is hier een snelle, veilige en uiterst efficiënte oplossing voor.

INJECTIES TEGEN RIMPELS

Een spierontspanner is een veilig en succesvol middel, waarover meer dan 20 jaar ervaring bestaat. Botuline toxine is één van de meest populaire behandelingen voor gezichtsverjonging. Het product wordt met een fijne naald rechtstreeks in de te behandelen spier toegediend. Het product verlamt de spieren en vermindert het dus de overactiviteit van de onderhuidse mimiekspiertjes. De aangezichtsspieren zullen plaatselijk ontspannen en de rimpels verdwijnen. Deze behandeling is uitermate geschikt voor de behandeling van kraaienpootjes, frons- en voorhoofdsrimpels. De rimpelbehandeling vereist geen verdoving en kan uitgevoerd worden tijdens een gewone consultatie. Na de ingreep kunt u uw activiteiten meteen hervatten. Het effect van een rimpelbehandeling uit zich na drie tot vijf dagen en duurt ongeveer zes maanden. Indien gewenst kunt u zich daarna probleemloos opnieuw laten behandelen.

Voor alle verwarring te vermijden

BOTOX IS SPIERONTSPANNER (OP BASIS VAN BOTULINE TOXINE) EN FILLER IS RIMPELVULLER (OP BASIS VAN HYALURONZUUR)

botox

Verschillen tussen Botox en Fillers

BOTOX  

Doel:   Zorgen voor verminderde spierspanning 

Preventief/curatief:   Preventieve werking tegen rimpels

Behandeltijd: Ongeveer 15 minuten 

Actief vanaf? Actief na 3 dagen en optimaal resultaat na 2 weken 

Duurtijd: resultaat  Werkt 3 tot 5 maanden

FILLERS

 

Doel:   Opvullen volumeverlies

Preventief/curatief:   Ter behandeling van diepe rimpel of volumeverlies

Behandeltijd:   15 tot 30 minuten

Actief vanaf:   Onmiddellijk zichtbaar

Duurtijd:   Werkt 8 tot 12 maanden

Wat zijn Fillers en wat is Botox

FILLERS:

In onze kliniek gebruiken we fillers op basis van hyaluronzuur om op een natuurlijke wijze diepere rimpels te vullen, lippen te vergroten, jukbeenderen te liften, ingevallen slapen en gezichtscontouren te verbeteren.

Hyaluronzuur is een stof die van nature aanwezig is in onze huid en onze huid soepel en veerkrachtig houdt. Ons lichaam maakt van nature steeds opnieuw hyaluronzuur aan, maar met het ouder worden neemt dit proces af, waardoor het volume afneemt, je huid slapper wordt en er rimpels ontstaan.

Dankzij injecties op basis van hyaluronzuur kan dit volumetekort gecorrigeerd worden. Zo kan je met fillers bijvoorbeeld denkrimpels, de neuslippenplooi en lippen opvullen. Het effect van een filler houdt 8 tot 12 maanden aan. Na verloop van tijd zal ons lichaam ook de ingespoten filler afbreken. Dit proces hangt af van persoon tot persoon en ook van de behandelde zone.

Een filler wordt tijdens de behandeling aangebracht met een fijn naaldje. Dankzij de verdoving die in het product verwerkt is zijn de prikjes amper voelbaar. Bij een lipvergroting wordt er voorafgaand een verdovende crème aangebracht. Het resultaat van een filler behandeling is onmiddellijk zichtbaar. Mogelijks is de behandelde zone de eerste drie dagen extra gezwollen door het verdovend product.

BOTOX:

Botox wordt met een heel dun naaldje ingespoten in de spiertjes die rimpeltjes of lijntjes veroorzaken in je gezicht.

Injectables met botuline toxine zorgen ervoor dat je spieren tijdelijk ontspannen, waardoor je minder rimpels en lijntjes ziet als je je gezichtsspieren aanspant. Botox wordt onder andere toegediend in de fronsrimpel, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels en kan ook hulp bieden bij over zweten, migraine, gummy smile, afhangende mondhoeken, bunny lines en tandenknarsen (bruxisme). matig

botox fillers

GUMMY SMILE BEHANDELEN MET BOTOX:

Heb je de indruk dat iedereen je tandvlees ziet als je lacht?  Dit fenomeen noemt een gummy smile of tandvleeslach en is aangeboren. Doordat je spiertjes die je bovenlip omhoogtrekken bij het lachen iets te hard werken, zal je tandvlees zichtbaar worden. Dit euvel kan gedeeltelijk worden opgelost met een tijdelijke spierontspanner met botuline toxine. Na de behandeling kan je met een mooie en natuurlijke glimlach door het leven gaan, zonder dat je eigen gezichtsuitdrukking verandert. Hou wel rekening met het feit dat je 2 tot 10 dagen geduld moet hebben vooraleer je ten volle van het resultaat geniet kan hebben! Na zo’n 4 tal maanden is het resultaat uitgewerkt

TANDENKNARSEN BEHANDELEN MET BOTOX:

Tandenknarsen is een veelvoorkomend gebitsprobleem, wat slijtage van de tanden met zich meebrengt. Tandenknarsen (of bruxisme) is goed te verminderen door Botox inspuitingen, omdat botuline toxine de werking van de kauwspier doet afnemen. De behandeling zal tevens de uitstraling van je gezicht zachter maken, omdat de kauwspieren minder zichtbaar zullen zijn

SPANNINGSHOOFDPIJN EN MIGRAINE BEHANDELEN MET BOTOX:

Sommige mensen worden gedurig belast met hoofdpijn, vaak is dit een spanningshoofdpijn. Uit onderzoeken is gebleken dat sommige mensen baat hebben bij inspuitingen met botuline toxine. Het is vooraf echter moeilijk te bepalen welke doelgroep baat heeft bij Botox inspuitingen tegen spanningshoofdpijn. Ook patiënten met migraine vinden soms verlichting dankzij Botox behandelingen. Na een eerste testbehandeling kan u beoordelen of deze Botox  behandeling u enige verlichting biedt.

BUNNY LINES BEHANDELEN MET BOTOX:

Bunny lines zijn rimpeltjes hoog naast je neus, die je het best ziet als je breed lacht.  Met het verstrijken van de jaren zullen je rimpeltjes steeds zichtbaarder worden. Je huid verliest haar kracht om de lijnen in rust te laten vervagen. De bunny lines zullen dan ook in een ontspannen toestand zichtbaar blijven, waardoor je het storend kan vinden. Injecties met botuline toxine zullen deze lijntjes doen vervagen

AFHANGENDE MONDHOEKEN / MARIONETLIJNEN BEHANDELEN MET BOTOX:

Hebben mensen vaak de indruk dat je nors bent, terwijl dit helemaal niet het geval is? Lacht je mond niet mee? Afhangende mondhoeken of marionetlijnen zorgen er vaak voor dat je er minder vrolijk en ouder uitziet. Hangende mondhoeken kunnen we behandelen met tijdelijke spierontspanners, op basis van botuline toxine. De spier die je mondhoek naar beneden trekt zal tijdelijk minder heftig samentrekken, wat je vrolijker en frisser doet ogen!

MAATREGELEN NA DE BEHANDELING MET BOTULINE TOXINE INJECTIES:

Na de behandeling is het nog altijd mogelijk om de spiertjes in de behandelde zone samen te trekken. We raden echter af om de behandelde zone te masseren gedurende de eerste 4 uur na de inspuiting. Volgende zaken dien je best te vermijden: kapper, gelaatsverzorging, massage, dragen van een helm en aandrukkende bril. U kan wel onmiddellijk uw professionele en sociale activiteiten hervatten

BOTFIL

BOTOX                   VS                   FILLERS          

Mesobotox en Microbotox behandelingen

WAARIN VERSCHILT MESO-BOTOX VAN DE KLASSIEKE BOTOX INJECTIES?

Daar waar Botox onmiddellijk in de gezichtsspiertjes wordt ingespoten, zal Meso Botox net onder de huid worden toegediend, waar zweet- en talgkliertjes zich bevinden.

Een behandeling met Meso Botox zal een heel natuurlijk resultaat opleveren, omdat het product in de huid zelf wordt aangebracht, waar zich ook de bloedvaten, talgklieren en het losse spierweefsel bevindt.Indien Botox overmatig gebruikt worden, kan dit een frozen look opleveren, zoals meermaals gezien wordt bij mediafiguren.

MESO BOTOX IS EEN ALTERNATIEVE VORM VAN BOTOX

Er wordt gebruik gemaakt van een verdunde vorm van Botox. Dit product wordt ingespoten door middel van micro-naaldjes. U vindt deze techniek ook vaak terug onder de term Micro Botox.

IS EEN BEHANDELING MET MESO BOTOX PIJNLIJK?

De naaldjes waarmee Meso Botox wordt ingespoten zijn superfijn, waardoor de pijn heel beperkt zal zijn. Op voorhand een verdovende crème aanbrengen is niet aangewezen

Dankzij Meso Botox zal je huidconditie verbeterd worden.

WELK RESULTAAT KAN MESO BOTOX OPLEVEREN?

Net onder de huid bevinden zich gezichtsspiertjes, zweet- en talgkliertjes, die als volgt verbeterd kunnen worden:

•Statische rimpels en deukjes verminderen

•Zweetdruppels op je voorhoofd, neus en bovenlip nemen af

•Je zal minder hinder ondervinden van overmatige talg- en zweetafscheiding, waardoor je acné onder controle kan krijgen

•Je huid zal egaler worden en minder glanzen

•Zwarte puntjes in je huid, de zogenaamde mee-eters nemen af en de poriën van je huid zullen verkleinen.

•Rimpeltjes onder de ogen kunnen worden verminderd

WELKE ZONES HEBBEN BAAT BIJ MESO BOTOX INSPUITINGEN?

Meso Botox kan de conditie verbeteren van je:

•aangezicht

•neus en bovenlip

•nek

•decolleté

•handen

NA DE BEHANDELING

Na een behandeling met Meso Botox kan het behandelde gebied tijdelijk roodheid vertonen en gezwollen zijn. Deze symptomen zijn van tijdelijke aard.

Het kan tot verschillende weken duren vooraleer het effect van de Meso Botox behandeling volledig tot z’n recht komt.

Je kan ongeveer 6 maanden van het resultaat genieten. Nadien kan je de behandeling herhalen als je wenst.

Botuline toxine injecties tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)

Verspreid over je huid vind je zweetkliertjes die zweet produceren. De zweetproductie zorgt mee voor de temperatuurregeling van je lichaam. Wordt de temperatuur te hoog, dan ga je zweten. Dan verdamp je water, zodat je huid afkoelt en je temperatuur daalt.

Bij overmatig zweten of hyperhidrosis is er een overproductie van zweet, zonder dat dit nodig is voor je temperatuurregeling. Produceer je meer dan 10 gram zweet in één oksel op 5 minuten, dan wordt dit aanzien als overmatig zweten.

Het probleem van overmatig zweten in handpalmen, voetzolen en oksels doet zich vaak reeds voor vanaf je kindertijd. Hyperhidrosis kan ook pas op latere leeftijd zich manifesteren, vaak met onderliggende aandoeningen als oorzaak, zoals diabetes, slaapapneu of een te snel werkende schildklier.

Hyperhidrosis treft bijna één persoon op honderd. Het is een fenomeen dat meestal als erg onaangenaam wordt ervaren.

Uiteraard kan je zelf enkele maatregelen treffen om je zweetprobleem aan te pakken, denk maar aan het dragen van katoenen kledij, regelmatig verschonen van kledij, gebruik van sprays of gels en je regelmatig wassen.

 

Indien deze middeltjes niet helpen, dan kan een behandeling met injecties van Botox een vrij eenvoudige oplossing voor dit ongemak bieden.

 

Bij deze interventie wordt een kleine dosis Botox (botuline toxine) in de oksels gespoten. Botuline toxine is een eiwit dat ervoor zorgt dat je zweetklieren minder vocht aanmaken. Je zal reeds na één tot drie dagen verbetering merken.

 

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het zweten één week na de injectie met Botox reeds met 87% afneemt. Het resultaat is optimaal na twee weken en houdt gemiddeld zes tot negen maanden aan. Na deze periode kan de behandeling met Botox herhaald worden.

BOTOX results.

Enkele kwaltatieve producten worden toegestaand bij Izmier Medical Esthetic Travel

Er bestaan 3 grote merken botuline toxine, met name Botox®, Bocouture® en Dysport®. Enkel deze producten zijn erkend en veilig voor gebruik.

 

Naast deze 3 grote namen bestaan er op de markt uiteraard ook heel wat goedkopere varianten. Vraag bij deze goedkope versies is uiteraard of ze veilig zijn. Het is ook algemeen geweten dat deze nevenmerken minder geconcentreerd en dus minder efficiënt zijn als rimpelbehandeling.

3 botoxen.
NIL BOTox
bottom of page