top of page

DHI Techniek

Wat is DHI Haartransplantatie? Wat zijn de voordelen?

Wij zullen proberen uit te leggen hoe haartransplantatie met de DHI-techniek objectief wordt uitgevoerd.

 

Op het eerste zicht kan de DHI-techniek, in tegenstelling tot de FUE-techniek; worden omschreven als een methode waarbij twee fases tegelijk worden uitgevoerd. De haarfollikels (grafts) die uit het donorgebied worden getransplanteerd naar de transplantatie zone zonder dat er eerst kanalen met mesje moeten geopend te worden.

 

De implantator/Choi-naald heeft een zeer dunne, cilindrische en scherpe punt.

Deze Choi naald met cilindrische punt heeft de vorm van een kanaal. Het haar samen met de grafts kan in de naald worden geplaatst.

De reden waarom de DHi-techniek ook bekend staat als de Choi- methode is de specialiteit van deze naald.

Izmir Medical Esthetic Travel Haartransplantatie

Toepassing van DHI methode

Bij DHİ methode worden de verzamelde haarzakjes één voor één in de Choi pen geplaatst.

 

Deze plaatsing moet zeer zorgvuldig gebeuren. Na het plaatsen van elke haarfollikel geven de assistenten de Choi pen door aan de gespecialiseerde arts voor de transplantatie uit te voeren. Het is belangrijk dat men 40-45 graden aanhoud bij het plaatsen van de grafts want word rekening gehouden met de natuurlijke haargroei.

 

Bij de operatie worden 2 tot 6 choi-pennen en gemiddeld 15-16 choi-punten gebruikt. De punten van deze pennen kunnen verschillende groottes hebben. De factor die dit bepaalt is de haarfollikel- en diktestructuur van het haar.

DHI Haartransplantatie Voor en Nadelen

Laten we het eerst hebben over de voordelen die door deskundigen worden genoemd:

 

-Het zorgt voor een gezondere transplantatie door de verblijfstijd van de   haarfollikels buiten het weefsel te minimaliseren.

 

-De overlevingskans van haarzakjes is hierdoor groter.

 

-Aangezien het incisiegebied kleiner zal zijn, wordt de kans op bloedingen zo   klein mogelijk gehouden.

 

-Na de haartransplantatie is er een sneller herstel te zien, zodat de patient in korte tijd zijn dagelijkse routine weer kan oppakken.

 

-Bij deze methode kan ongeschoren haartransplantatie gemakkelijker worden uitgevoerd.

Nadelen van DHI Haartransplantatie Methode

Om deze techniek goed te kunnen gebruiken en specialiseren, moeten zowel de arts als zijn team een zeer lang opleidingsproces doorlopen.

 

-In vergelijking met andere haartransplantatiemethoden kan worden vermeld dat  het over het algemeen een duurdere methode is.

 

-De persoon die de transplantatie zal uitvoeren moet voorzichtig en in hoge conditie zijn.

DHI

Is iedereen geschikt voor DHI haartransplantatie?

Deze methode ontstond voor het eerst aan de Kyungpook National University in Korea. Artsen gespecialiseerd in haartransplantatie hebben onderzoek gedaan om deze techniek beter te begrijpen en volgens de resultaten van het onderzoek kwamen zij tot de conclusie dat niet iedereen geschikt is voor haartransplantatie met de eerst ontwikkelde Choi pen en vonden zij deze toepassing een moeilijke methode.

 

Zij noemden deze situatie als voorbeeld van de schade aan de fijne en krullende haarzakjes tijdens het plaatsen en transplanteren van de implantaatpunt.

 

In latere studies werden implanteerpennen geproduceerd die geschikt zijn voor meer algemene haartypes, en niet alleen voor mensen met steil, dik haar dat specifiek is voor Aziaten. De vandaag gebruikte implanteerpen heeft een brede diktestructuur tussen 0,64 mm en 1,0 mm.

 

In het licht van de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen kan haartransplantatie tegenwoordig veel veiliger worden uitgevoerd met de tips van Choi. In gespecialiseerde klinieken kunnen effectieve, voorspelbare en vooral natuurlijk ogende resultaten worden verkregen bij haartransplantatie met Choi tips.

 

Directe haarimplantatie, een van de meest voordelige methoden, onderscheidt zich door een korte hersteltijd en een groot aantal haartransplantaties in één sessie. Zonder de gezonde follikels te beschadigen, is het mogelijk natuurlijk en dicht haar te verkrijgen door haartransplantatie uit te voeren op plaatsen waar geen haar is. Vóór de toepassing worden de haarzakjes in beeld gebracht met hoge-resolutieapparatuur. Met deze beeldvorming worden kenmerken als de conditie van de haarzakjes, het haartype en de haardichtheid onderzocht en wordt de kwaliteit van het donorhaar bepaald.

Laat uw vragen niet onbeantwoord, neem vrijblijvend contact met ons op.

Groetjes Mehtab, 

bottom of page