top of page

Been / dijbeenliftoperatie

Wat is een dijbeenliftoperatie?

Door veroudering of snel gewichtsverlies treedt huidverslapping op in het dijgebied en in de rest van het lichaam. De procedure om overtollig weefsel, slappe huid en opgehoopt vetweefsel in dit gebied te verwijderen, wordt dijbeenplastiek genoemd.  

Waarom is een dijbeenlift nodig?

De dijen zijn waar beide benen van elkaar gescheiden zijn en de slappe huid in dit gebied of de aanwezigheid van vet zorgt voor fysieke en visuele problemen. Aankleden kan een uitdaging zijn vanwege de onregelmatigheden in dit gebied en vanwege het feit dat we tussen de benen ook zweten, het zweet dat tussen de huid achterblijft, veroorzaakt geurtjes en het wrijven van de huid leidt tot luieruitslag. Deze hebben allebei een negatieve invloed op de sociale en psychologische toestand van de persoon en na de operatie van de dijbeenlift zou de patiënt een lichaam kunnen hebben dat hij wenste.  

Dijbeencorrectie.
Been dijbeen correctie
Doelen in dij-esthetiek

 

Chirurgische procedure heeft tot doel het hervormen dij gebied en het bereiken van een goed contour, alsmede het verwijderen van zo veel van het vetweefsel en verslapping van de huid mogelijk te maken. De spanning moet echter redelijk worden gehouden, omdat overmatige spanning in dit gebied ertoe zou leiden dat de hechtingen opengaan.  

Dijbeenlift pre-operatie 

In tegenstelling tot andere operaties, dijbeenlift heeft niet een periode van voorbereiding nodig. Iedereen die geen gezondheidsprobleem heeft kan een dijbeenlift ondergaan. Routine voorafgaande tests en lichamelijk onderzoek kunnen worden uitgevoerd op de ochtend van de operatie. 

Hoe dijbeenlift operatie wordt uitgevoerd?

Een dijbeenlift-operatie of dijbeen plastische chirurgie wordt aanbevolen voor patiënten die een aanzienlijke hoeveelheid gewicht hebben verloren, hetzij door middel van bariatrische chirurgie (noodzakelijk lichaamsgewicht verlies) of door afvallen.

Vet kan plaatselijk ophopen zijkanten van de bovenbenen, heupen, billen, knieën en buik die met dieet of regelmatige sportactiviteit niet willen verdwijnen.

In sommige gevallen worden liposuctie en de werking van het kuitprothese en bilvergroting met eigen vet gecombineerd om betere resultaten te verkrijgen.

En in sommige gevallen is het nodig om zowel liposuctie als been siliconen prothese samen te gebruiken voor betere resultaten.

Welke behandelmethode kan best worden toegepast nadat de chirurg de patiënt heeft gezien en dat de juiste beslissing worden samen genomen.

De operatie duurt ongeveer 40 min of een uur. Onder algehele anesthesie.

kliniek
Wat zijn de verschillende soorten dijbeenliften?
Mediale dijbeenlift operatie

 

Als de slappe huid niet overdreven is in het dijgebied, wordt dit type operatie vaak uitgevoerd:

 De huid op het bovenste deel van de dij wordt alleen verwijderd en de littekens zouden in de lies worden verborgen onder het ondergoed.

Klassieke dijbeenlift operatie

 

Als de slappe huid zich tot aan de knie uitstrekt, wordt dit type operatie uitgevoerd:

 Het litteken zou van de lies tot de rand van de knie zijn en aangezien de littekens aan de binnenkant van het been blijven zitten en in de loop van de tijd in huidskleur veranderen en er geen ongemak zou zijn.  

Been Esthetic

Voor wie is de been esthetiek?

  • Genetisch aangeboren.

  • Patiënten die een trauma of letsel aan hun onderbenen hebben opgelopen

  • Bodybuilders

  • Mensen die niet tevreden zijn met het uiterlijk van hun kuiten en scheenbenen.

  • Als er een breedte verschil is tussen de gebieden onder en boven de knie.

  • Het breedte- of vormverschil tussen de twee benen of de benen boogvormig zijn.

  • Als de benen een scheve uiterlijk hebben. kunnen deze problemen worden opgelost door operaties van het siliconen prothesen.

  • Dezelfde problemen kunnen ook worden gecorrigeerd met liposuctie.

Been correctie

 

Preoperatief wordt de patiënt in rechtopstaande en liggende positie gemarkeerd voor de huid die moet worden verwijderd. Ook het incisielitteken wordt gepland tijdens het markeren. 

Voorbereiding op een operatie

"

 

Hoi Mehtab, Wil je langs deze weg nog eens super bedanken voor het creëren van mijn dromen en wensen, eindelijk kan ik terug korte rokjes aan en zonder schaamte gaan zwemmen. Super hoe je deze puzzels in elkaar hebt gezet om van je hobby uw kwalitatief beroep te maken. De arts is kei vriendelijk en kreeg de eerst 5 min het volle vertrouwen. Verzorgend verblijf bij u thuis was uitmuntend, midden in de volle natuur boven op een berg. Het daagt me ook uit, zonder behandeling op vakantie te komen. Trouwens, heb nog enkele behandelingen staan op mijn verlanglijstje, je hoort me binnenkort zeker terug. Doei.... Thanks xxx

"

Been dijbeen correctie

Veelgestelde Vragen

 

Wat kunt u verwachten van een Been / Dijbeen operatie of correctie in Turkije?

Been of Dijbeen correctie-chirurgie is in Turkije de laatste jaren erg populair geworden. Zowel buitenlandse als autochtone patiënten krijgen bevredigende resultaten. Als een patiënt van plan is een Been of Dijbeen correctie-chirurgie te ondergaan in Turkije, moet hij beginnen met goed onderzoek te doen naar een ervaren chirurg. Na onderzoek en een goed gevoel over de plastisch chirurg, zou je een consult moeten hebben. Daarom is het best alles te regelen en u te laten begeleiden door Izmir Medical Esthetic Travel. Tijdens het lichamelijk onderzoek dient de patiënt de plastisch chirurg te informeren over gewenste gecombineerde operaties zoals binnen dijbeen, kuiten, scheenbeen, knieën, enkels, heupen, buik en meer naar wens. Meerdere combattieve behandelingen kunnen worden besproken om in dezelfde moment te laten doen. De patiënt moet worden geïnformeerd over de effecten van algemene anesthesie, risico's op complicaties, mogelijke zwellingen en hoe mee om te gaan. De patiënt dient de plastisch chirurg te informeren over zijn/haar gezondheidsverhaal. 

Gegarandeerd keer je terug naar huis met magische resultaten.

Indien er nog vragen mochten zijn neem vrijblijvend contact op met ons,

Groetjes Mehtab

bottom of page