top of page

IVF-Baby procedure in Turkije

Toen de eerste 'reageerbuisbaby' in 1978 in Londen werd geboren, konden zelfs de artsen niet weten hoe deze ontwikkeling een nieuw tijdperk in de behandeling van onvruchtbaarheid zou openen. Louise Brown werd geboren na jaren van hard werken en verschillende mislukte pogingen. Sinds dat eerste succes heeft in-vitrofertilisatie (IVF) de sleutel geleverd tot de behandeling van onvruchtbaarheid, niet alleen in Engeland, maar wereldwijd. Door IVF leerden gynaecologen meer over hormonale behandelingen en kregen patiënten nieuwe hoop. Grote successen leidden tot de opening van vele centra over de hele wereld. IVF Turkije opende het eerste particuliere IVF-centrum in Turkije en heeft vandaag drie eenheden die zowel binnenlandse als buitenlandse patiënten bedienen. Onze patiënten komen uit zowel Europa als de Verenigde Staten.

Baby bij moeder

Wat elke vruchtbaarheid patiënt moet weten:

IVF is een geweldige oplossing voor onvruchtbaarheid; het is echter niet de enige oplossing. We beginnen bij elke patiënt door te vragen naar eerdere behandelingen, zoals ovulatie-inductie en kunstmatige inseminatie. Samen met hen onderzoeken we of een IVF-behandeling het beste bij hun behoeften past. In dit stadium, als mannelijke onvruchtbaarheid een mogelijkheid is, controleert de uroloog de patiënt. Noodzakelijke hormonale en echografische tests worden gedaan. We proberen mannelijke onvruchtbaarheid op te lossen door middel van medicatie en/of chirurgie. Bij vrouwen worden ovulatieproblemen eerst opgelost. Als geblokkeerde buizen aanwezig zijn, is laparoscopische chirurgie nodig. Als het nemen van deze eerste stappen niet leidt tot zwangerschap, moet intra-uteriene inseminatie (IUI) of IVF worden geprobeerd.

Ik waarschuw patiënten tegen het geloven van algemene uitspraken zoals de oplossing voor alle onvruchtbaarheid is gevonden, of dat alle paren kinderen zullen krijgen. Ondanks grote ontwikkelingen zullen er koppels zijn die geen kinderen zullen krijgen. Zo hebben azoöspermische mannetjes en mannetjes waarvan geen sperma kan worden gevonden met een testiculaire biopsieprocedure (Micro-TESE) momenteel geen kans op een eigen biologisch kind. Dezelfde situatie bestaat voor vrouwen. Vrouwen die op jonge leeftijd in de menopauze zijn gekomen of die geen eitjes kunnen leggen, hebben momenteel geen kans op een biologisch kind. In de toekomst verwachten we dat zowel mannen als vrouwen de mogelijkheid hebben om hun sperma en eicellen op jonge leeftijd in te vriezen en in de toekomst te gebruiken om hun onvruchtbaarheid op te lossen. Ook stamcelonderzoek ziet er veelbelovend uit, het kan over 5-10 jaar dagelijkse therapie zijn. Op dit moment zouden alle vrouwen op de hoogte moeten zijn van de menopauzeleeftijd van hun moeder en als die leeftijd te vroeg is, moeten ze beginnen met het overwegen van hun 'conceptieplannen'.

Vrouwen moeten ook weten dat roken en overgewicht de kans op zwangerschap verkleinen. Vrouwen met PCOS aandoening moet medicijnen gebruiken om hun bloedsuikerspiegel te verlagen; anders zijn de eieren niet van goede kwaliteit. Endometriose daarentegen beïnvloedt de innesteling van embryo's en vermindert de kans op zwangerschap. Als uit HSG (hysterosalpingografie) blijkt dat de eileiders verstopt zijn (zoals in het geval van een hydrosalpinx) of als er erfelijke afwijkingen in de baarmoeder zijn, is laparoscopische chirurgie nodig. Ook is het belang van myomen of vleesboomtumoren, het meest voorkomende type tumoren in de baarmoeder, sterk toegenomen. Momenteel worden myomen die zich uitbreiden naar het binnenste van de baarmoeder verwijderd via hysteroscopie-chirurgie. Myomen op de baarmoederwand of die zich uitbreiden naar de buitenkant van de baarmoeder, moeten worden verwijderd als ze groter zijn dan 4 tot 5 cm.

Waarom patiënten voor IVF afdeling OZELSAGLIK HOSPITAL kiezen

Verschillende factoren trekken een grote verscheidenheid aan patiënten uit alle delen van de wereld aan.

De slagingspercentages in onze geselecteerde OZELSAGLIK HOSPITAL is wereldbekend en liggen boven de wereldstandaard.

Dat is de reden dat wij als IZMIR MEDICAL ESTHETIC TRAVEL samenwerken met onze wereldspeler voor Belgie en Nederland, zo wij ook de oplossing zijn voor de taalbarrière tijdens de processen. Heel het proces word door Mehtab en Danny vertaald in uw eigen taal. Voor vrouwen jonger dan 38 jaar die gezond sperma gebruiken, ligt het slagingspercentage op 60 procent. Vanaf 40 jaar neemt dit aantal af.

Sinds 1995 werd de eerste Turkse kliniek geregistreerd die intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) toepast, IVF afdeling Ozelsaglik Hospital  gebruikt nu dagelijks de procedure voor alle IVF-cycli. De reden is dat ICSI de kans op bevruchting enorm vergroot en een positief effect heeft op de kans op zwangerschap.

Alle standaard en zich ontwikkelende technieken op het gebied van gynaecologie en verloskunde worden uitgevoerd door consulenten en artsen bij IVF afdeling Ozelsaglik hospital. Voor vrouwen ouder dan 38 jaar wordt voortdurend onderzoek gedaan naar leeftijd als een ernstige factor die de IVF-behandeling beïnvloedt. De verminderde kansen proberen te worden vergroot met het opnieuw onderzoeken van medische protocollen. Om de leeftijdsfactor van de moeder tegen te gaan, maakt IVF - Ozelsaglik Hospital gebruik van antagonisten, letrozol, microflare-up en gemodificeerde natuurlijke en natuurlijke cycli, en in vitro rijping (IVM) procedures.

ICSI, blastocysttransfers en geassisteerde hatching worden routinematig uitgevoerd zonder extra kosten. De reden is dat de medewerkers van IVF - Ozelsaglik Hospital de zwangerschapskansen van koppels willen vergroten.

baby beertje

Hoe start ik ermee ? Hoe word het gedaan ? 

Op de eerste plaats word elke aanvraag serieus aangenomen door contact met ons op te nemen.

U kunt kiezen, eerst neem je telefonisch contact op via onze WhatsApp knop.  

U komt bij Mehtab Peker-Everaert terecht voor uw eerste vrijblijvende en kosteloze consultatie.

Wij verwijzen naar een volgende vrijblijvende en kosteloze video-call consultatie via WhatsApp om elkaar beter aan te voelen. Op die moment worden al uw vragen genoteerd en besproken. 

Mehtab zal de volgende stappen zetten om uw dromen te bespreken met de arts specialist. 

Vanaf dit moment kunnen wij u terug contacteren met video-call om uw procedure en kostprijs bekent te maken.

 

Daarbij geven wij ook meer informatie i.v.m:

 • Eerste tests

 • Beslissing over het protocol

 • Geschiktheid

 • Ovariële stimulatie

 • Ei ophalen en sperma verzamelen

 • Bevruchting

 • Embryo-ontwikkeling

 • Embryo transfer

 • Bevroren Embryo transfer

 • Zwangerschapstest

 • Techniek van aanpak

 • Kostprijs

 • Termijn

 

Voor uw persoonlijke begeleiding neem uw eerste stap, wij zijn uw meelevende partner om deze opmerkelijke reis, samen tot een goed einde te brengen. 

Prijzen in Turkije liggen 50%-60% lager dan in Europa en hebben meer slaagkansen.

bottom of page