top of page

Kin correctie of Genioplastie

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een kinvergroting door middel van een implantaat vindt over het algemeen plaats onder een roesje. Hierbij lig je ontspannen te slapen zonder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt, maar je blijft wekbaar. Mocht je liever onder narcose willen, is dat ook geen probleem.

Bij deze ingreep wordt er een sneetje gemaakt onder de kin. Via dit sneetje wordt het implantaat ingebracht, waarna het sneetje weer wordt gehecht. We gebruiken een speciale hechttechniek die ontwikkeld is om minimale littekenvorming te geven. Dat geeft een heel klein litteken dat nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Het implantaat kan ook via de binnenzijde van de mond ingebracht worden. Er wordt dan een sneetje gemaakt ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip. Deze methode laat geen zichtbare littekens na, maar heeft als nadeel dat de kans op een infectie iets groter is. Na het aanbrengen van de hechtingen wordt je kin bedekt met een pleisterverband.

De kinvergroting door middel van lipofilling kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden, alhoewel op verzoek een roesje natuurlijk ook mogelijk is. De ingreep begint met het opzuigen van wat vet met een buisje. Soms gebeurt dit bij de hals, maar vaak ook op een andere plaats zoals de buik, de heupen of de binnenzijde van de knieën. Het geoogste vet wordt op een speciale manier behandeld, zodat het vervolgens met een spuitje in de kin ingespoten kan worden. Het voordeel is dat er lichaamseigen materiaal gebuikt wordt voor de vergroting en dat er (buiten een paar millimeter voor het gaatje van de liposuctie) geen littekens gemaakt worden. Na de ingreep wordt je kin bedekt met pleisters.

Kin man

Een afwijkende kin kan bepalen hoe we een gezicht waarnemen en beoordelen. Zo lijken bij een terugliggende kin vaak de neus langer en de wangen boller dan ze werkelijk zijn. Dit optische bedrog ontstaat doordat de kin voor onbalans zorgt in de gezichtsverhoudingen. Voeg enkele millimeters toe (bij een terugliggende kin) of haal er een paar af (bij een uitstekende kin) en de balans is hersteld. De artsen hier in Izmir toont feilloos aan waar die 'magische millimeters' zitten.

voor meer vragen neem vrijblijvend contact op met Mehtab, 

Groets Mehtab, 

NOZ.
bottom of page