top of page

Maagbotox

Obesitas is niet alleen een fysiek probleem, mensen worden ook geconfronteerd met enkele dodelijke ziekten zoals diabetes, hart- en hypertensieproblemen, een hoog cholesterolgehalte, gewrichtsproblemen, aandoeningen van het ademhalingssysteem en slaapapneu.
De belangrijkste behandeling van obesitas bestaat uit gewichtsverlies via een dieet en lichaamsbeweging. Helaas tonen studies aan dat slechts 3 procent van de patiënten baat heeft bij een dieet en lichaamsbeweging. Mensen die niet kunnen afvallen door hun inspanningen en het voldoen aan criteria, moeten begeleid worden naar chirurgische ingrepen.

Patiënten niet geschikt voor chirurgie 

Maagbotox is een niet-chirurgische methode, vooral aanbevolen voor mensen met een kleine hoeveelheid overgewicht. Botox, verlamt momenteel maagzenuwen en spieren gedurende 4 tot 6 maanden, vermindert de eetlust en houdt voedingsstoffen langer in de maag

Wat is maag Botox? 

Het voedsel kan er niet of nauwelijks door en blijft in de slokdarm staan. Door het inspuiten van Botox in de spieren in de slokdarmwand, ontspannen de spieren en zorgt dit voor een (tijdelijke) vermindering van de klachten. Op deze manier consumeren de patiënten minder voedsel.

Maagbotox

Vereisten voor maagbotoxtoepassing 

Het is een methode die erop gericht is om 10-15 kg te verliezen in een periode van 3-6 maanden.
BMI moet tussen 27,5-40 liggen.
Het moet worden gecombineerd met dieet- en trainingsprogramma's.
Niet geschikt voor extreem zwaarlijvige patiënten.
Het is geen alternatief voor een chirurgische ingreep.

NULIOZ
bottom of page