top of page

Ooglidcorrectie of Ptosis of Blefaroplastie

Ptosis-chirurgie vereist veel technische kennis. Als het niet door een goede chirurg wordt gedaan, ontstaan er blijvende littekens rond de ogen. Onze chirurg is een gerenommeerd chirurg over onze ptosis in Turkije. 

Ptosis bij kinderen

Kinderen geboren met ptosis worden congenitale ptosis genoemd. Dit kan worden veroorzaakt door spiergerelateerde problemen die het ooglid optillen. Het meest voor de hand liggende teken van ptosis is een hangend ooglid. Een ander teken is dat de uitlijning van de bovenste ooglidplooi gelijk aan elkaar is. Een kind kan bij ptosis zijn hoofd naar achteren buigen, wenkbrauwen optrekken om de kaak te verwijderen of proberen beter te zien. Na verloop van tijd kunnen deze bewegingen hoofd- en nekproblemen veroorzaken.

Soms kunnen er andere problemen worden waargenomen als een kind dat met ptosis wordt geboren. Oogbewegingsproblemen kunnen oogspierziekte, tumoren (op het ooglid of elders) en andere problemen omvatten. 

Ooglidcorrectie nodig, vraag frijblijven uw informtie aan Mehtab

Ptosis-chirurgie in één oogopslag

Procedure: Ptosis

Duur: 1 uur

Verblijf: 3 dagen hotel

Anesthesie: lokaal

Herstel: 7 dagen

Litteken: Ooglid

Resultaten: eindresultaat 3 weken

Wat zijn de oorzaken van Ptosis?

  • Over het algemeen komt ptosis voor als een aangeboren afwijking.

  • Na een accidenteel oogtrauma

  • Door overmatig traumatisch ooglidwrijven

  • Vanwege sommige gebruikte medicijnen

  • Door veroudering, de ontspanning en verzwakking van de spieren die het ooglid openen

  • Als gevolg van enig hoofdtrauma kan ptosis optreden als er een neurologisch tekort is in het zenuwstelsel

  • Het wordt "nep-ptosis" genoemd als het te wijten is aan een kleine oogstructuur of het overschot van het ooglid. 

  • In zeldzame gevallen kunnen ziekten of tumoren de ooglidspier aantasten, waardoor de oogleden gaan hangen.

oog.png

Hangende ooglidbehandelingen

Congenitale of later optredende ptosis wordt als neurologisch beschouwd als er geen beweging in het ooglid is. Neurologisch hangend ooglid; wordt veroorzaakt door de onbeweeglijkheid van de spier die het ooglid opent, dat wil zeggen de levatorspier. In dit geval is er geen beweging in het ooglid.

In plaats van in te grijpen in de spier die het ooglid opent, moet een methode worden toegepast om die spier te helpen. Bij deze methode worden hulpspieren gebruikt om het ooglid omhoog te houden. 

Er wordt bijvoorbeeld geprobeerd het ooglid te openen met behulp van een stukje spier of met behulp van een vezel (met behulp van siliconendraden of vezels van het lichaam van de patiënt). De andere methode wordt toegepast voor verlengde ooglidspieren, afhankelijk van aangeboren, trauma of leeftijd.

Als de spier een beetje aan het werk is en als er een lichte beweging is, kan het probleem worden opgelost door de spierlengte te verkorten. De verkorte spierkracht zal dus voldoende zijn om het ooglid te openen. 

Misvormingen rond de ogen en overtollige huid zorgen ervoor dat het individu er oud en moe uitziet. Om deze reden zijn de meest uitgevoerde operaties als verjongingsoperaties ooglidoperaties. Bovendien heeft overtollige huid in de bovenste oogleden een negatieve invloed op het gezichtsvermogen door het gezichtsveld te vernauwen. Overtollig vet in de onderste oogleden leidt tot wallen onder de ogen, waardoor het individu er moe en oud uitziet.

Hoe wordt een ooglidcorrectie gedaan?

​​Operaties aan het bovenste en onderste ooglid verschillen een beetje van elkaar. Kortom, het doel is om het overtollige vet en de huid in beide gebieden te elimineren. Deze excessen worden operatief verwijderd met de sneden aangebracht op de deksels.

Bovenste ooglidcorrectie

Bij de bovenste ooglidoperatie wordt de chirurgische incisie verborgen door deze door de ooglidplooi te laten gaan. De operatie duurt ongeveer 30 minuten. Lokale of algemene anesthesie heeft de voorkeur, afhankelijk van de vraag. Als de operatie onder lokale anesthesie wordt uitgevoerd, wordt de patiënt op dezelfde dag ontslagen. Indien uitgevoerd onder algemene anesthesie, wordt de patiënt gedurende één nacht in het ziekenhuis opgenomen.

Onderste ooglidcorrectie

Er zijn twee benaderingen van het onderste ooglid. Bij patiënten die jong zijn en geen overtollige huid hebben, maar een vethernia hebben in de vorm van een zak onder de ogen, wordt een incisie gemaakt via het ooglid. Bij patiënten die ouder zijn en overtollige huid en slappe onderste oogleden hebben, wordt een incisie gemaakt onder de wimperlijn. Geen van deze incisies laat onder normale omstandigheden een significant litteken achter. De operatie aan het onderooglid duurt ongeveer een uur. Het wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. De patiënt wordt ontslagen na één dag ziekenhuisopname.

Zijn er littekens na de operatie?

Omdat ooglidgebied een gebied is waar littekens heel goed genezen, zijn de littekens niet zichtbaar vanaf een praatafstand

Na de operatie

Als de ingreep bij de operatie groot is, kan het ooglid korte tijd openblijven. Omdat de ogen de eerste dagen na de operatie een klein beetje open zullen staan, worden droge oogdruppels aanbevolen. 

De patiënt kan dezelfde dag worden ontslagen, of na 1 dag als de operatie onder algehele anesthesie wordt uitgevoerd. Oogsluiting is niet nodig na een hangende ooglidcorrectie. 

 

Na beide operaties kunnen blauwe plekken en oedeem optreden. Pijn wordt over het algemeen niet verwacht. Blauwe plekken verdwijnen binnen tien dagen. Terwijl 80% van het oedeem binnen 10 dagen verdwijnt, verdwijnt 20% in toenemende mate binnen 6 maanden. Dunne tapes worden op de incisie geplaatst. Het wordt aanbevolen om deze tapes een week te laten staan. Deze tapes helpen oedeem snel achteruit te gaan. De hechtingen worden aan het einde van de eerste week verwijderd. Patiënten kunnen op de vierde dag na de operatie een bad nemen en aan het einde van de eerste week terugkeren naar hun normale leven.

Onderste en bovenste ooglid correctie kunnen afzonderlijk of als een enkele operatie worden uitgevoerd

Hangende ooglidcorrecties in Turkije uitgevoerd door de meest ervaren artsen. Plastische chirurgie hebben in Turkije heeft veel voordelen. Goedkope prijzen, internationaal succesvolle artsen, geweldige ziekenhuizen en toeristische attracties zijn er enkele van. Als u een ptosisoperatie wilt ondergaan in Turkije, neem dan contact met ons op. 

Groetjes Mehtab,

NUL oor.
bottom of page