top of page

Garantie

Wij streven ernaar om jou dé hoogst mogelijke kwaliteit te leveren en bieden een heldere garantieregeling.

Voor Tandheelkunde:

Izmir Medical Esthetic Travel heeft een partnership met enkele tandklinieken in Izmir (Turkije). Op deze pagina vindt je de garantievoorwaarden. De overeenkomst voor het gehele traject – van intake tot en met behandeling – sluit je rechtstreeks met de tandklinieken. Zo bent je verzekerd van direct toepasbare garantievoorwaarden. Na afloop van jouw behandeling ontvang je een garantiecertificaat van de tandkliniek. In geval van garantie vergoeden wij tevens jouw vliegticket tot een maximum van € 100,-. Noodzakelijke kleine nazorgbehandelingen in Nederland of België behoren ook tot de mogelijkheden. Izmir Medical Esthetic Travel heeft daarvoor een samenwerking met een tandartsklinieken in België-Gent, Brussel en Nederland-Rotterdam, Amsterdam. Indien je jouw reis en verblijf door ons laat verzorgen, dan sluit je hiervoor een overeenkomst met Izmir Medical Esthetic Travel. Lees ook onze disclaimer en algemene voorwaarden.

Garantievoorwaarden tandklinieken

De Tandkliniek neemt zijn verantwoordelijkheid en is aansprakelijk voor de tandheelkundige werkzaamheden die zij uitvoert. Onze klanten kunnen zich veilig voelen in onze klinieken omdat wij een garantiestructuur bieden, die zorgt voor een ontspannen behandeling.

 1. In onze kliniek worden kwaliteitsgrondstoffen gebruikt, die uitsluitend uit een betrouwbare bron voortkomen. Deze materialen voldoen aan de strengste eisen van de Europese kwaliteitsnormen en zijn gekwalificeerd door ISO. Deze materialen zorgen ervoor dat het menselijk lichaam maximaal beschermd is tijdens de tandheelkundige ingrepen.

 2. Alle tandartsen die werkzaam zijn bij onze tandklinieken blijven hun deskundigheid ontwikkelen door ieder jaar meerdere keren deel te nemen aan beroepsopleidingen en professionele tandheelkundige conferenties. Hierdoor zijn zij in staat om up-to-date oplossingen aan te dragen bij het opstellen van een behandelplan.

Professionele Tandtechnische Garantie

Onze geselecteerde tandklinieken werken uitsluitend met de beste tandtechnische laboratoria behorend tot de professionele experts. Deze laboratoria garanderen dat uw prothese wordt vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen en door middel van de nieuwste technologie, waaronder CAD/ CAM. Daarnaast voldoen deze protheses aan de hoogste esthetische normen.

Garantie Prothesen. Onze tandklinieken bieden een veel langere garantie op tandheelkundige ingrepen, in onze kliniek uitgevoerd, dan door de wet bepaald. Op deze manier verzekeren wij jou dat je in onze kliniek een tandheelkundige ingreep kunt ondergaan zonder risico te lopen.


Garantietermijnen:

 • Uitneembare protheses: 1 jaar garantie

 • Kroon- en brugwerk: 5 jaar garantie

 • Facings: 5 jaar garantie

 • Abutment: 2 jaar garantie

 • Vaste protheses: 2 jaar garantie

 • Nobel Biocare Active implantaat (Gemaakt in Zweden): 10 jaar garantie

 • Alpha Bio implantaat: 10 jaar garantie

 • Straumann implantaat: levenslange garantie

Bij het plaatsen van implantaten, houdt de garantie in dat als een implantaat bijvoorbeeld eruit valt of losraakt, gratis een nieuw implantaat zal worden ingebracht. Dit gebeurt echter zelden, omdat de slagingskans van implantaten, ingebracht in onze kliniek, ten minste 99% bedraagt.

Bij het afgronden van de tandheelkundige behandeling, ontvang je een garantiecertificaat dat ervoor zorgt dat je aanspraak kunt maken op de garantie. Na het plaatsen van een implantaat, bieden wij jou een implantaatpaspoort. Hierin staat beschreven wat het type, de grootte en de plaats van het implantaat is. Met behulp van dit document kunnen alle bevoegde tandartsen over de hele wereld jouw implantaten identificeren en behandelen.

Voorwaarden voor garantie:

 • Houdt je strikt aan de instructies van jouw tandarts met betrekking tot mondhygiëne.

 • Zorg voor een goede mondhygiëne. Dit betekent dat je jouw tanden tweemaal per dag poetst en dat je goed moet flossen.

 • Laat jouw gebit minimaal eenmaal per jaar controleren door jouw tandarts.

 • Bezoek minimaal eenmaal per jaar een mondhygiënist.

 • Volg de adviezen en richtlijnen van de tandarts, mondhygiënist of preventie-assistent.

 • Laat behandelingen, voorgesteld door jouw tandarts, binnen 30 dagen uitvoeren.

 • Je kunt geen aanspraak maken op garantie indien je nog een opstaande rekening hebt bij onze tandklinieken.

Plaats voor garantie:

Alle interventies met betrekking tot de garantie worden uitsluitend uitgevoerd in de tandklinieken in samenwerking en bepaald door Izmir Medical Esthetic Travel.
Onze tandklinieken in Izmir zijn niet aansprakelijk voor het betalen voor garantiebehandelingen in andere tandartspraktijken uitgevoerd.

Zaken die buiten de garantie vallen:

 • Schade als gevolg van psychische gewoonten, bijvoorbeeld slaap bruxisme (overmatig klemmen van de kaak) of tandenknarsen.
  Schade als gevolg van abnormaal gebruik van de protheses. Bijvoo
  rbeeld wanneer een prothese op de grond valt of beschadigd raakt bij een ongeval.

 • Interventies uitgevoerd door personen buiten de kliniek, die niet bevoegd zijn om een diagnose te stellen, en die niet bevoegd zijn om voorgestelde ingrepen uit te voeren. Dit zijn tandartsen en tandtechnici die niet werkzaam zijn voor onze tandklinieken of niet in samenwerking zijn met Izmir Medical Esthetic Travel.

 • In het geval dat er een gelijktijdige ziekte bestaat, die invloed heeft op de stand van de tanden.

 • In geval van schade veroorzaakt door opzet.

 • Indien je jouw gebit niet goed hebt onderhouden.

 • Het gebit is beschadigt ten gevolge van een ongeval of van onjuist gebruik

 • Wanneer de adviezen van de behandelend tandarts niet worden opgevolgd (bijvoorbeeld t.a.v. het dragen, onderhouden en bewaren van prothesen).

 • Het tandvleesweefsel zich op natuurlijke wijze terugtrekt en/of afneemt

 • Er sprake is van een toename of afname in het normale gewicht van de patiënt van meer dan 20%

 • Gezondheidsfactoren van invloed zijn op de conditie van het gebit, zoals diabetes, epilepsie, osteoporose (botontkalking), en bijwerkingen van chemokuren of bestralingen.

 • Er sprake is van een noodreparatie.

 • Wanneer kosten van behandelingen niet, of niet volledig zijn betaald aan onze tandklinieken of Izmir Medical Esthetic Travel.

In overleg met, en na goedkeuring van Izmir Medical Esthetic Travel kunnen de kleine reparaties ook worden uitgevoerd door samenwerkende klinieken in België en Nederland. De hiervoor gemaakte kosten kunnen achteraf (deels) worden gedeclareerd. Dit kan alleen na goedkeuring van Izmir Medical Esthetic Travel.

Grote aanpassingen zal in de door u gekozen kliniek worden verzorgd in Turkije.

Voor Chirurgische ingrepen:

Izmir Medical Esthetic Travel heeft een partnership met enkele klinieken in Izmir (Turkije). Op deze pagina vindt je de garantievoorwaarden. De overeenkomst voor het gehele traject – van intake tot en met behandeling – sluit je rechtstreeks met de klinieken. Zo bent je verzekerd van direct toepasbare garantievoorwaarden. Na afloop van jouw behandeling ontvang je een garantiecertificaat van de kliniek. In geval van garantie vergoeden wij tevens jouw vliegticket tot een maximum van € 100,-. Noodzakelijke kleine nazorgbehandelingen in Nederland of België behoren ook tot de mogelijkheden. Izmir Medical Esthetic Travel heeft daarvoor een samenwerking met een chirurgen in Belgiëen Nederland. Indien je jouw reis en verblijf door ons laat verzorgen, dan sluit je hiervoor een overeenkomst met Izmir Medical Esthetic Travel. Lees ook onze disclaimer en algemene voorwaarden.

Garantievoorwaarden klinieken

De kliniek neemt zijn verantwoordelijkheid en is aansprakelijk voor de chirurgische werkzaamheden die zij uitvoert. Onze klanten kunnen zich veilig voelen in onze klinieken omdat wij een garantiestructuur bieden, die zorgt voor een ontspannen behandeling.

 1. In onze kliniek worden kwaliteitsgrondstoffen gebruikt, die uitsluitend uit een betrouwbare bron voortkomen. Deze materialen voldoen aan de strengste eisen van de Europese kwaliteitsnormen en zijn gekwalificeerd door ISO. Deze materialen zorgen ervoor dat het menselijk lichaam maximaal beschermd is tijdens de chirurgische ingrepen.

 2. Alle artsen die werkzaam zijn bij onze klinieken blijven hun deskundigheid ontwikkelen door ieder jaar meerdere keren deel te nemen aan beroepsopleidingen en professionele artsen conferenties. Hierdoor zijn zij in staat om up-to-date oplossingen aan te dragen bij het opstellen van een behandelplan.

 3. Onze streng geselecteerde ziekenhuizen te Izmir Turkije in onze samenwerking heeft de classificatie A+ gekregen van het Turkse Ministerie van Volksgezondheid en is geaccrediteerd door JCI, wat staat voor gouden standaarden op het gebied van hygiëne en kwaliteit.

Voorwaarden voor garantie:

 • Houdt je strikt aan de instructies van jouw artsen met betrekking tot uw juiste nazorg.

 • Zorg voor een goede hygiëne. 

 • Volg de adviezen en richtlijnen van de arts of preventie-assistent.

 • Je kunt geen aanspraak maken op garantie indien je nog een opstaande rekening hebt bij onze klinieken.

Voor onze andere aanbiedingen verzorgen wij dezelfde garantie, esthetische cosmetica lijn zit met dezelfde procedure.

Voor gelijk welke stelling hierboven beschreven, is er een probleem? neem contact op met ons en we zorgen voor een best willige oplossing.

Voor Travel:

Indien er iets niet in orde is in de afdeling Travel zal Izmir Medical Esthetic Travel er alles aan doen om dit te herstellen. Er zijn altijd oplossingen.

Annuleringen:

Bij annuleringen die minder zijn dan 4 weken van de afgesproken boekingen datums word er 25% in rekening gebracht van de soms in de travel-afdeling.

Bij annuleringen die minder zijn dan 4 weken van de afgesproken boekingen datums word er 20% in rekening gebracht van de soms in de Chirurgie-afdeling.

Bij een annulering van minder dan 48 uur word het hele bedrag in rekening gebracht.

Indien uw geboekte verblijf bij problemen een recht heeft u te verwijderen zijn de kosten voor een ander verblijf ten uwe lasten.

Te laat komen bij dag trippen of uitstappen worden de gedane kosten ten uwe lasten gezet.

Daarom nog eens de vraag, neem bij elk probleem tijdig contact op zodanig we positief kunnen ingrijpen. 

bottom of page