top of page

Wenkbrauw Esthetic

Onthul je ware schoonheid met wenkbrauwen perfect op maat ...
Van een natuurlijk aangezet wenkbrauwboogje tot de perfect afgelijnde variant, je wenkbrauwen bepalen je expressie & het frame van je gezicht.


Er wordt gebruik gemaakt van een gepersonaliseerde aanpak diverse technieken om tot de 'perfecte' WENKBRAUW te komen,

Wenkbrauw esth.

Haartjes techniek of ombe/poeder techniek

Semi-permanente wenkbrauwen geven het gelaat meer expressie en verjongende blik. Voorafgaand aan deze behandeling orden uw nieuwe wenkbrauwen getekend met een potloodje zodat u de vorm en dikte van de nieuwe wenkbrauwen ziet. Samen bespreken het resultaat alvorens de behandeling uit te voeren.

Voor semi-permanente wenkbrauwen kunnen twee technieken worden toegepast.

De haartjes techniek of poeder/ombre techniek. In overleg met de klant wordt besproken welke techniek zij verkiest en welke techniek het mooiste genezen resultaat oplevert. Dit hangt ondermeer af van het huidtype en de toestand van de huid.


Haartjes techniek

Door middel van het trekken van fijne haartjes tussen de wenkbrauw wordt de natuurlijke wenkbrauw voller en krijgt ze een strakkere vorm. Deze techniek geeft een zeer natuurlijk resultaat en is goed inzetbaar bij een fijne, strakke huid, en tevens ook bij een oudere huid. De gepigmenteerde haartjes zullen mooi overvloeien in de eigen wenkbrauwhaartjes. Deze techniek kan ook toegepast worden indien u helemaal geen wenkbrauwen/wenkbrauwhaartjes meer heeft.

Poeder/ombre techniek

Bij de poedertechniek worden de wenkbrauwen zachtjes ingeschaduwd met het pigment gelijk verdeeld over de gehele wenkbrauw. Deze techniek geeft een transparant, zacht en natuurlijk effect. De kleurintensiteit wordt bepaald afhankelijk van uw haarkleur en uw smaak. 

De ombre techniek is gelijkaardig aan de poedertechniek. Bij de ombre techniek zal de wenkbrauw onderaan intenser zijn en zachtjes overvloeien naar boven toe. Alsook de aanzet van de wenkbrauw (aan de neusbrug)  zal zachter zijn van kleur en overvloeien naar een intensere kleur naar het staartje van de wenkbrauw toe.
 

Wat houdt de voor- en naverzorging in

Voorverzorging

 • niet onder invloed zijn van drugs of alcohol

 • geen bloedverdunners (wel toegestaan maar niet de dag zelf, graag bespreek ik dit samen met u)

 • geen vochtafdrijvers
   

Naverzorging

gedurende 7 dagen na de behandeling

 • laat de wenkbrauwen met rust

 • gebruik alleen de crème tijdens het douchen

 • houdt de wenkbrauwen droog, vermijd contact met water

 • geen foundation of crème gebruiken op de wenkbrauwen

 • geen wimpergroeiserum gebruiken op de wenkbrauwen

 • geen zonnebank

 • geen sauna

 • laat de velletjes/korstjes met rust

 • niet wrijven op de wenkbrauwen
   

Zijn de wenkbrauwen donkerder na de behandeling

Na de behandeling zullen de wenkbrauwen donkerder zijn dan het gewenste resultaat. Na een week zullen de velletjes/korstjes ertussen uit vallen. Daarna zal de kleur 40% lichter zijn.
 

Zijn de wenkbrauwen gezwollen na de behandeling

Na de behandeling zal de huid rondom een uurtje rood zijn, maar dit trekt bijna meteen weg. De huid rondom de wenkbrauwen zal doorgaans niet gezwollen zijn.
 

Hoe gebeurt de kleurkeuze van de wenkbrauwen

Voor de kleurkeuze wordt er gekeken naar de natuurlijke kleur van de wenkbrauwhaartjes en het hoofdhaar. We trachten zo'n natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen.
 

Hoelang duurt de behandeling

Gemiddeld voorzien we 2 à 2,5 uur van het binnenstappen tot het verlaten van de zaak.
 

Kan deze techniek bij iedereen worden toegepast

Deze techniek wordt uit voorzorg niet toegepast bij:

 • zwangere vrouwen

 • vrouwen die borstvoeding geven

 • hepatitis patiënten

 • diabetes patiënten

 • personen met hart-of vaatziekten

 • kankerpatiënten (na of voor een kankerbehandeling is wel mogelijk)
   

Kan dit toegepast worden over een oude semi-permanente make-up

Met de jaren zal uw semi-permanente make-up zachtjes vervagen. In samenspraak met u bekijken we op welke manier we uw oude semi-permanente make-up weer kunnen opfrissen. Hebt u deze ooit elders laten plaatsen, dan bent u hiervoor ook bij mij welkom.
 

Waarom en wanneer moet er een bijwerking gebeuren

Graag zie ik u na min. 6 weken en max. 12 weken terug voor een bijwerking. Deze bijwerking wordt uitgevoerd om de houdbaarheid te verlengen en eventuele aanpassing uit te voeren aan de dikte of kleur.
 

Hoelang blijven mijn wenkbrauwen mooi van kleur

De intensiteit van de wenkbrauwen is  afhankelijk van persoon tot persoon en hangt vooral af van de huid en de mate aan UV-straling. Bescherm daarom bij blootstelling aan de zon uw gelaat en wenkbrauwen met een goede SPF zonnebscherming voor een langere houdbaarheid. Bij drogere huiden blijven wenkbrauwen gemiddeld iets langer aanwezig dan bij vettere huiden.
 

Wat gebeurt er met mijn eigen wenkbrauwenhaartjes tijdens de behandeling

Voor of na de behandeling worden de wenkbrauwen mooi in vorm gezet d.m.v. hars of een pincet. De natuurlijke aanwezige wenkbrauwhaartjes die in de wenkbrauwen vallen, blijven gewoon staan. Deze worden niet geschoren of geëpileerd.
 

Is de behandeling pijnlijk

Dit is afhankelijk van klant tot klant en hangt af van de pijngrens. Doch wordt de behandeling goed verdragen. Meer vragen hiervoor? Ik geef u graag persoonlijk meer informatie.

Combineren indien nodig met een Botox Wenkbrauw lifting kan op dezelfde moment, vraag meer inlichtingen bij ons. 

Om hangende wenkbrauwen tegen te gaan wordt er een deel van de kringspier rondom de ogen lam gelegd. Dit doen we aan de hand van kleine prikjes vlak onder de wenkbrauw, op die manier komt de wenkbrauw lichtjes omhoog.

Groetjes Mehtab

Nuly
bottom of page