top of page

Bezienswaardigheden Turkije

Turkije is de perfecte bestemming voor diegenen die goedkoop willen reizen en veel willen zien en ervaren. De fusie van Europese en Aziatische cultuur, de stranden, de bergen de historische steden. Turkije heeft alles wat u nodig heeft voor een geslaagde vakantie. Turkije is echter zo divers en uitgebreid dat je vooraf een kort overzicht van het land en zijn landschappen moet krijgen. 

Turkije is het enige land op twee verschillende continenten en biedt veel afwisseling tijdens een vakantie. Dus voor een pakketreis, een last minute vakantie of een rondreis door Turkije, voor iedereen biedt om iets te ontdekken. Goede hotels hoeven niet duur te zijn in Turkije en de culinaire hoogstandjes zijn ook betaalbaar in de vele restaurants.

Tussen de twee delen van het land ligt de Zee van Marmara met de Dardanellen en de Bosporus, die de Egeïsche Zee met de Zwarte Zee verbindt. De kust van de Zwarte Zee van Turkije is ongeveer 1.500 kilometer lang en strekt zich uit tot Georgië. In het westen grenst Turkije aan het Egeïsche deel van de Middellandse Zee, in het zuiden aan de Ionische Zee.

Turkije is bijna veertig keer zo groot als Nederland. 

Ben je op zoek naar een zonnige en veelzijdige vakantiebestemming met of zonder behandeling of omgekeerd, neem gerust contact op.

Denk dan eens aan een vakantie naar Izmir in Turkije. In combinatie met Izmir Medical Esthetic Travel die jou in al uw behoeftes kan begeleiden en ondersteunen, samen met uw Esthetische behandelingen waar je tot rust kunt komen. Hier kun je slenteren door smalle straatjes, terwijl je geniet van vrolijk geschilderde huisjes of heerlijk tot rust komen op het strand met kristalhelder water. Daarnaast kun je een kijkje nemen in één van de boetiekjes, of kiezen voor een typisch Turks gerecht in een lokaal restaurant.

Izmir Medical Esthetic Travel is niet enkel uw begeleiding bij uw esthetische behandelingen, wij organiseren ook uitstapjes uit een grote waaier van keuzes. Wij kennen Turkije tot in de kleine hoekjes en wij kunnen u de beste plaatsten laten zien om nooit te vergeten.

Schrijf gewoon een Sint wenskaartje en wij regelen het voor je aankomst.

Wie van natuur houdt, kan tijdens een wandeling of roadtrip genieten van uitzichten over baaien met azuurblauw water, afgewisseld met velden waarin olijfbomen en bloemen te zien zijn. Bovendien zal een tocht door de natuur in Izmir je ook langs diverse wijngaarden brengen en kom je ongetwijfeld antieke windmolens uit de 19e eeuw tegen. Ook voor de cultuur- en geschiedenisliefhebber zijn er verschillende plekken de moeite waard om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Trajan Fountain en het Agora Open Air Museum. Hier vind je onder andere archeologische vondsten en ruïnes waaronder een tempel, theater en een bibliotheek die in de oudheid deel uitmaakten van een levendige handelsstad uit het Griekse en Ottomaanse rijk. In hartje Izmir vind je Konak Square. Dat is een plein aan de zuidkant van Atatürk Avenue in de wijk Konak met een eeuwenoude toren, omringt door restaurants en winkeltjes.

nul z. Egeische kust. Ismir-MET
bottom of page