top of page

Metabolische Chirurgie

Metabole chirurgie (Diabetes Surgery) zou zich moeten richten op functionele beperking. De enige manier om dit te doen is door de ileum-geïnduceerde smakelijke neuropeptidehormonen in de vroege stadia van het voeden te activeren. Als de verzadigingssignalen van de extremiteiten te zwak of te laat zijn, kan het zijn dat de persoon te veel voedsel consumeert totdat metabolische verzadiging optreedt..  

Metabolische afdeling

Diabetes chirurgie

Metabool syndroom is een ziekte die wordt veroorzaakt door centrale obesitas die begint met insulineresistentie, hypertensie, verhoogd cholesterol en nuchtere suikers en goede cholesterol (HDL). Er is een nauwe relatie tussen diabetes type 2 en overgewicht; Ongeveer 80% van de zwaarlijvige mensen is zwaarlijvig bij ongeveer 40% van de mensen met diabetes en mensen met type 2 diabetes mellitus.

Een persoon met ten minste 3 van de volgende criteria wordt beschouwd als het metabool syndroom.

– Tailleomtrek is> 102 cm voor mannen en > 88 cm voor vrouwen

– Triglycerideniveau is op of boven 150 mg / dL

– LDL-cholesterol is lager dan 40 mg/dl bij mannen en 50 mg/dl bij vrouwen

  • Hoge bloeddruk (> 130 /> 85 mmHg)

  • Hoge bloedsuikerspiegel (> 110 mg / dL)  

Wat zijn de soorten operaties die worden uitgevoerd met Metabole Chirurgie?

Het is een functionerend mechanisme dat gebaseerd is op het principe van het gebruik van hormonale veranderingen door een verplaatsingsoperatie (transpositie/interpositie) bij metabole chirurgieoperaties. Bij type 2-diabetespatiënten die geen ernstige gewichtsproblemen hebben van metabole chirurgie, is het mogelijk om deze hormonale structuur onafhankelijk van gewichtsverlies te veranderen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Kortom, metabole chirurgie is een operatie voor gewichtsverlies.  

Weegschaal Meter

Transitbipartitie

Het is een van de methoden die worden gebruikt bij patiënten met het metabool syndroom. Het is een techniek die door Sergio Santoro in de literatuur is geïntroduceerd. Het is een van de methoden die wordt gebruikt bij diabetes type 2 en heeft een grote kans op succes.

Metabolische en bariatrische activiteit staat op de voorgrond. Met deze methode wordt 1/3 van het ingenomen voedsel door een 2/3 gastro-enterostomielijn geleid en gaat het door alle segmenten van de darm via de normale anatomische route. Bij metabole chirurgische procedures is een deel gebaseerd op het verwijderen van de maag en het verplaatsen van de dunne darm.

Vanaf een afstand van 6 cm vanaf het maaguitgangsgedeelte wordt de maag doorgesneden en genaaid met speciale materialen. Vervolgens wordt gastro-enterostomie uitgevoerd met een distaal deel van het ileum van 250 cm. 

Ilealinterpositie Chirurgie

Het is het proces van het vervangen van het eerste deel door het laatste deel van de dunne darm door tussenkomst. Deze operatie verstoort de hormonen die insulineresistentie veroorzaken en reguleert de suikerspiegel door hormoonspiegels te verhogen die de insulineresistentie verhogen.  

Type bypass

DOUDENOJENJENAL-BYPASS:

Het is een van de methoden die worden gebruikt bij patiënten met het metabool syndroom. DJB/SG is een metabolische chirurgische methode die een langdurig gewichtsverlieseffect heeft en een goed levenscomfort biedt. DJB / SG is een chirurgische techniek die wordt uitgevoerd met gedeeltelijke resectie van de maag, bulbaire resectie en bulbo enterostomie-anastomose tot een bepaalde lengte te omzeilen.

 

 

MINI MAAG-BYPASS

Met gewichtsverlies bereikt door standaard bypasses, wordt ook het metabool syndroom behandeld met deze techniek. Bij deze techniek wordt van de ingang van de maag een buisje gemaakt. Ook in het eerste deel van de dunne darm, eerst 200-250 cm, wordt een lusgastro-enterostomie uitgevoerd om de buis en de dunne darm te verbinden. Door de maag te verkleinen, de opname te verminderen en de productie van ghreline in het inactieve deel van de maag te verminderen, verliest de patiënt gewicht. 

JEJENOILEALE BYPASS

Een van de methoden voor bariatrische chirurgie die absorptiestoornissen veroorzaken. Een methode die gewichtstoename voor een lange tijd beperkt. Het wordt aanbevolen om in specifieke gevallen toe te passen vanwege malabsorptie.

ROUX-EN-Y MAAG-BYPASS

Het is een operatie die de hoeveelheid voedsel die de patiënt krijgt, vermindert en de opname beperkt. Bij deze operatie wordt in de maag een klein maagzakje gemaakt met een inhoud van 30-50 ml. Ongeveer 80 cm van het startgedeelte van de dunne darm wordt gereseceerd en de gastro-enterostomie wordt uitgevoerd met het distale uiteinde en het proximale enterale uiteinde wordt geanastomoseerd naar enteraal en dat is 120 cm in.

INTRAGASTRISCHE BALLONTOEPASSING

De intra gastrische ballon wordt in de maag geplaatst en de ballon wordt opgeblazen. Deze procedure geeft de patiënt een verzadigd gevoel en vermindert de voedselinname. De intra gastrische ballon wordt na ongeveer 6-12 maanden verwijderd.  

Wat is het verschil tussen de sleeve gastrectomie en metabole chirurgie?

Sleeve gastrectomie is een bariatrische chirurgische methode die wordt gebruikt bij patiënten met overgewicht en zonder metabole syndromen. Hoge bloedsuikerspiegel en bloeddruk kunnen voorbeelden zijn van het metabool syndroom. Metabole chirurgie wordt uitgevoerd om deze metabole syndromen te genezen. Ook als de patiënt overgewicht heeft, kan bariatrische chirurgie gecombineerd worden met Metabole Chirurgie.  

Hoe verloopt de voorbereiding van pre-metabole chirurgie?

Alle patiënten die metabole chirurgie zullen ondergaan, worden eerst onderworpen aan zeer uitgebreide tests, bloedonderzoeken, echografie van de hele buik en gastroscopie.  

Nadat de onderzoeken en onderzoeken zijn voltooid, evalueert de obesitaschirurg de patiënten en hun resultaten. Als de patiënt niet in staat is om een obesitasoperatie te ondergaan, wordt besloten welke obesitasoperatie zal worden uitgevoerd. 

Postoperatieve periode

Onder normale omstandigheden wordt u 1 dag voor de operatie opgenomen in het ziekenhuis. U krijgt medicijnen om uw bloedsuikerspiegel en hypertensie te behandelen. U moet 1 dag voor de operatie een vloeibaar dieet volgen en na middernacht mag u niets meer eten. Als alles normaal is tijdens de postoperatieve periode, heb je 3-4 dagen ziekenhuisopname.

  • De vloeibare drank wordt uit de mond genomen.

  • Gedetailleerde informatie over voeding en dagelijkse activiteiten na ontslag wordt mondeling en schriftelijk verstrekt. 

Indien je met extra vragen zit, neem vrijblijvend contact op met Mehtab, 

Groetjes Mehtab,

NULEST.
bottom of page